VACCINATIONER

Rejse vaccination

Skal du på rejse til udlandet er det muligt, at du først skal vaccineres. Du kan søge mere information på statens seruminstituttets hjemmeside www.ssi.dk

Er det nødvendigt at blive vaccineret, kan vi tilbyde dette i klinikken eller du kan kontakte privat udbyder. 

Hvis du ønsker at vi varetager ”rejsekonsultationerne” skal du i god tid inden rejsen kontakte klinikken.

Råd, vejledning og vaccination i forbindelse med udlandsrejser er ikke dækket af sygesikringen, hvilket betyder at du selv skal afholde udgiften til privatkonsultationen. 

Rejsekonsultation koster 300 kr for første konsultation. Opfølgende konsultationer koster 150 kr. 

Forud for konsultationen skal printe og udfylde nedenstående skema og aflevere det i receptionen senest 3 hverdage inden.
Klik her for at hente skemaet som PDF
Klik her for at hente skemaet som word-dokument

Derefter tager du skemaet med til den 1. konsultation hos Helle. Kom i god tid inden du skal rejse, da nogle vaccinationer gives flere gange inden afrejsen.

I de fleste tilfælde vil du få en recept på vaccinen, som kan indløses på apoteket. Vi har en aftale med Løve Apotek i Næstved om altid at have vacciner på lager.

Husk desuden at medbringe det blå EU-sygesikringskort på rejser i Europa for at modtage gratis lægebehandling på turen. Det blå EU-sygesikringskort bestiller du på Borger.dk. Udenfor Europa har du altid brug for en rejseforsikring

Plan for tilbud om og varetagelse af den årlige influenza- og pneumokokvaccination udmeldes i slutningen af september på nedenstående link.

Influenzavaccination - Sundhedsstyrelsen

Rejseguide – forholdsregler mod Malaria

Før du rejser til et område med Malaria skal du tage højde for følgende forholdsregler:

  1. Sørg for at få forebyggende medicin af din læge. Husk at medicinen skal tages fra 1-21 dage før afrejse, da den kan variere afhængig af type.
  2. Spørg lægen eller sygeplejersken, om du skal have medicin med til selvbehandling, hvis du skulle være uheldig og få Malaria.
  3. Undersøg om dit sundhedskort og/eller din forsikring dækker, hvis du skulle blive indlagt i udlandet.
  4. Tal med lægen eller sygeplejersken om, hvorvidt det er nødvendigt med vaccinationer eller anden medicin mod andre sygdomme. For eksempel er der mange områder med stor risiko for at få maveinfektioner under din rejse.

Du kan finde yderligere informationer om Malaria og malariaudsatte områder på Statens Serum Instituts hjemmeside.